ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dicraeosaurus - dinosaurusi slike

Dicraeosaurus - dinosaurus sa velikim vratnim bodljama!

Dicraeosaurus je dobio ime po grčkoj složenici reči koja se prevodi kao "dvostruko račvasti gušter", usled svojih brojnih nabora sličnim nazubljenim krestama na vratu i na ledjima koja su se međusobno račvale i ukrštale.

Dicresaurus je bio poznat je po 12 bodlji koje su mu se nalazile u zadnjem delu vrata. Svojim izgledom je podsećao na ogromnu iguanu nego na dinosaurusa. Živeo je pre 150 miliona godina u istorijskom razvoju planete Zemlje koji se naziva dobom kasne Jure. Za razliku od ostalih dinosaurusa, dikresaurus je imao veliku glavu, sa relativno kratkim u širokim vratom. On mu je sadržao 12 pršljenova koji su mu se od vrata do repa završavali u vidu 12 velikih bodlji.

Njegov kratak vrat je prelazio u gorostasna leđa ove krupne životinje koja su mu se završavala velikim repom. Ova praistorijska životinja je bila dugačka 12 m, a teška 10 tona. Trup ove grandijozne životinje završavao se dva para velikih i uskih nogu kojima se ovaj dinosaurus kretao. Bili su biljojedi. Njegovi fosilni ostaci su nađeni u Tanzaniji u istočnoj Africi.     

Autor: admin

dinosaurusi,dicraeosaurus,jura,Dicraeosaurus,biljojedi Dicraeosaurus,_dinosaurs,_Jurassic_Period,_long-necked_dinosaurs,_plant-eaters-071.jpgDicraeosaurus,_dinosaurs,_Jurassic_Period,_long-necked_dinosaurs,_plant-eaters-011.jpgDicraeosaurus,_dinosaurs,_Jurassic_Period,_long-necked_dinosaurs,_plant-eaters-081.jpgDicraeosaurus,_dinosaurs,_Jurassic_Period,_long-necked_dinosaurs,_plant-eaters-031.jpgDicraeosaurus,_dinosaurs,_Jurassic_Period,_long-necked_dinosaurs,_plant-eaters-061.jpgPOVEZANI POSTOVI