ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Ceratosaurus - slike dinosaurusa

Slike dinosaurusa - Dinosaurus Ceratosaurus - rogati gušter!

Ceratosaurus je dobio ime po grčkoj složenici reči koja se prevodi kao "rogati gušter".

Ceratosaurus je ževio pre oko 156 miliona do 145 miliona godina u istorijskom periodu razvoja naše planete koji se zove doba rane krede. Ovaj mesojed je živeo u onom istorijskom dobu planete Zemlje koji nosi ime perioda kasne Jure.

Ceratosaurus je  bio moćan predator koji hodao na dve jake noge. On je imao ogroman rep, glomazno telo, kratak rog na njuski. Njegove prednje noge su bile kratke i imale su četiri prsta na stopalima (primitivni konfiguracija) sa oštrim kandžama. Ono što je ovo čudovište karakterisalo je : tridesetak njegovih oštrih zuba poput sekira u njegovim ogromnim čeljustima, rog na njegovoj dugoj njuški i par rogova ispod njegovih očiju.

On je takođe imao velike oči (i zbog toga verovatno imao vrlo dobar vid). Ceratosaurus je bio dug 4,5 do 6 m, i težak otprilike 0,5 do 1 tone . Fosili pronadjeni u Severnoj Americi, južnoj Evropi (Portugaliji) i u istočnoj Africi (u Tanzaniji).
 

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Ceratosaurus005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Ceratosaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Ceratosaurus002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Ceratosaurus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Ceratosaurus004.jpg