ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Caudipteryx - dinosauri slike

Caudipteryx - Dinosaurus sa izgledom ptice!

Caudipteryx je dobio ime po grčkoj reči koja se prevodi kao "repno pero".

Caudipteryx dinosaurus je bio veličine pauna, koji su živeli tokom perioda istorijskog razvoja planete Zemlje koji se naziva doba rane krede, pre oko 124,6 miliona godina. Imali su perje dugo 15 - 20 cm i bili su slični pticama. Bili su dužine 3m i teški 20 kg.

On je bio mešavina gmizavaca i ptica. Imao je kratku, kockastu lobanju sa njuškom nalik na kljun u kojoj se samo u prednjem delu gornje vilice zadržalo nekoliko zuba. Imao je zdepast trup, duge noge što ga je činilo brzim. Kraj trupa ove praistorijske životinje završavao se kratkim repom koji je bio učvršćen prema vrhu poput pernatog repa kod današnjih ptica. U predelu svojih grudi, ovaj mali dinosaurus je imao treći zakržljali prst, kandžu. Bio je svaštojed. 
 

Autor: admin

Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Caudipteryx001.gifDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Caudipteryx002.gifDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Caudipteryx003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Caudipteryx004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Caudipteryx005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Caudipteryx006.jpgPOVEZANI POSTOVI