ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Carnotaurus - "Bik mesožder" - dinosaurusi slike

Slike dinosaurusa - Carnotaurus!

Usled izgleda svojih trouglastih rogova koji nas podsećaju na rogove bika, ovaj dinosaurus dobio svoje ime od grčke složenice reči koja se prevodi kao "Bik mesožder"!

Carnotaurus je bio oko 7,5 m dužine, i visine od 2,2 m i bio težak  od 1.6 do 2.9 tona. Carnotaurus je bio veliki dinosaurus, koji je izgledao pomalo kao bik, jer je imao dva roga na glavi. Glava mu je bila mala u odnosu na vrat i usta. Telo mu je bilo lake građe i svo prekriveno krljutima i kvrgama. Imao je dva para nogu. Prednje dve noge su mu bile male sa četiri prsta na stopalima, od kojih su mu dva središnja prsta imala kosti prstiju. Zadnje dve noge ove životinje, za razliku od svojih prednjih nogu bile glomazne i snažne kada su mu bile prilagođene hodanju. Njegov trup se završavao dugim i tanakim repom. 

Živeo je pre oko 70 miliona godina, u doba kasne Krede. Nastanjivao je suve predele ravnica i pustinja u Patagoniji, u današnjoj južnoameričkoj državi Argentini. Fosili ove životinje su upravo i pronađeni u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Autor: admin

Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Carnotaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Carnotaurus002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Carnotaurus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Carnotaurus004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Carnotaurus005.jpg