ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Carcharodontosaurus - velika beli ajkula

Carcharodontosaurus dinosaurus!

Carcharodontosaurus je dobio ime po složenici starogrčke reči koja se prevodi kao "velika beli ajkula - gušter", po izgledu čeljusti ove praistorijske nemani  koja nas podseća na čeljusti ajlule.

Carcharodontosaurus dinosaurus mesožder. Bio je težak od 8 tona i dužinom glave od 1,6 metara, ova životinja je mogla biti veća od tiranosaura. Procenjena maksimalna dužina iznosi 13,5 m. Zubi su mu bili 20 cm dugi. Osim ostatka tela i rep mu je bio masivan. Prednje noge su mu bile kratke i sa po tri prsta i jakim kandžama. Živio je na području severne Afrike . Živeo u istorijskom periodu geološkog razvoja planete Zemljje, u doba krede, pre  oko 90 miliona godina.
 

Autor: admin

dinosaurusi,carcharodontosaurus,kreda,mesožderi carcharodontosaurus,dinosaurs,images_of_dinosaurs,cretaceous,carnivore03-1.jpgcarcharodontosaurus,dinosaurs,images_of_dinosaurs,cretaceous,carnivore02-1.jpgcarcharodontosaurus,dinosaurs,images_of_dinosaurs,cretaceous,carnivore00-1.gifcarcharodontosaurus,dinosaurs,images_of_dinosaurs,cretaceous,carnivore01-1.jpg