ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dinosaurusi - Camarasaurus

Camarasaurus dinosaurus

Ime Camarasaurus dinosaurusa u prevodu sa starogrčkog ima u prenesenom značenju pojam "guštera šupljih pršljenova". Živeo je u istorijskom periodu geološkog razvoja planete Zemlje, u doba kasne Jure između 155 u 145 miliona godina.

Arheološki ostaci ove praistorijske životinje pronađeni su u Severnoj Americi u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj titanski gušter je bio biljojed.

Camarasaurus je naseljavao teritoriju SAD-a (Severna Amerika).

Camarasaurus je bio dug od 15 do 21 m i težine od 47 do 50 tona. Ovaj gorostas među dinosaurus imao je relativno malu lobanju i male čeljusti i veoma dug vrat koji je prelazio u glomazan trup ovog diva koji se završavao njegovim velikim repom. Ova neman se kretala na sve četiri svoje krupne i teške noge koje su se nastavljale u tri vidu tri prsta kada su se završavale svojevrsnim kopitama ovog gorostasnog guštera.   

Najveća kolekcija slika dinosaurusa, vrste dinosaurusa, dinosaurusi slike!

Više o Camarasaurusu videti NA POSEBNOJ STRANICI!

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Camarasaurus005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Camarasaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Camarasaurus002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Camarasaurus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Camarasaurus004.jpg