ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Argentinosaurus - najveći dinosaurus

Argentinosaurus dinosaurus - Najduži i najveći dinosaurus koji je ikada hodao planetom Zemljom!
 
Arginotaurus je dobio ime po Argentini, zemlji porekla gde je ova praistorijska životinja i pronađena! Ovaj titanski dinosaurus je živeo u istorijskom dobu razvoja planete Zemlje, u razdoblju pozne Krede, pre oko 100 miliona godina. Bio je dugačak 40 m, visok 12m, i težak oko 100 tona.
Ovaj ogromni dinosaurus titanskih razmera, imao je malu zaobljenu lobanju, posedovao male čeljusti, ali je vrlo imao dugačak i izduženi vrat koji se mogao kretati između od 10 do čak 12 m.
 
Glomazni vrat ove praistorijske životinje se dalje produžavao u njen ogromni zdepasti trup koji se završavao dugim repom ove nemani koji je mogao da dostiže dužinu i do 5m. Ovaj divovski džin se kretao sa svoja dva para nogu istovetne dužine i veličine. Na njegovim stopalima su se nalazila tri prsta sa tri velike kandže. Usled svoje impozantne veličine i dužine, ovaj veliki dinosaurus se vrlo tromo i sporo kretao. 

Autor: admin

Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Argentinosaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Argentinosaurus002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Argentinosaurus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Argentinosaurus004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Argentinosaurus005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Argentinosaurus006.jpgPOVEZANI POSTOVI