ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Apatosaurus - slike dinosaurusa

Apatosaurus - Najveći dinosaurusi!

Apatosaurus je dobio ime od grčke složenice reči koja se prevodi kao "varljivi gušter, jer je svojim strašnim izgledom podsećao na dinosaurusa mesoždera! Međutim, danas se dobro zna da se on se isključivo hranio biljkama i da nije bio mesojed.

Apatosaurus je bio jedan od najvećih kopnenih životinja koja je ikada postojala na našoj planeti. Apatosarius je živeo između 154 i 150 miliona godina u istorijskog razvoju naže planete koji se naziva periodom kasne Jure. Ovaj ogromni biljojed bio je dužine između 21 i 27 m, a bio je težak oko 16 tona. Imao je glavu dužine 2 metra, ali sa veoma malim mozgom.

Ovaj biljojed je imao dug vrat od 15 pršljenova, dug rep poput biča. Usled svoje težine i visine tromo i sporo se kretao na svoje četiri noge. Njegove glomazne noge završavale su se kandžama koje je koristio u odbrani od drugih dinosaurusa mesoždera. Uprkos svojoj veličini, vrat i rep ove velike životinje bili su veoma savitljivi. Dugačak i tanak rep ovog dinosaurusa služio mu je u odbrani od ostalih dinosaurusa. Fosili ove praistorijske životinje pronađeni u Severnoj Americi.

Apatosaurus dinosaurusi slike!
 

Autor: admin

Dinosaurs,_dinosaur_images,_Apatosaurus,_Jurassic_Period,_sauropods,_plant-eaters-051.jpgDinosaurs,_dinosaur_images,_Apatosaurus,_Jurassic_Period,_sauropods,_plant-eaters-061.jpgDinosaurs,_dinosaur_images,_Apatosaurus,_Jurassic_Period,_sauropods,_plant-eaters-021.jpgDinosaurs,_dinosaur_images,_Apatosaurus,_Jurassic_Period,_sauropods,_plant-eaters-031.jpgDinosaurs,_dinosaur_images,_Apatosaurus,_Jurassic_Period,_sauropods,_plant-eaters-071.jpgDinosaurs,_dinosaur_images,_Apatosaurus,_Jurassic_Period,_sauropods,_plant-eaters-011.jpgPOVEZANI POSTOVI