ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dinosaurusi - Anchiceratops

Anchiceratops dinosaurus

Anchiceratops dinosaurus je dobio ime strogrčkoj složenici imena koje se prevodi kao "lice guštera sa rogovima", jer je imao rogove na svojoj glavi. 

Anchiceratops je dinosaurus koji je živeo u istorijskom periodu geološkog razvoja planete Zemlje, u dobu kasne krede, pre oko 80 miliona godina. Naseljavao je teritoriju današnje Kanade (Severna Amerika).

Dužina tela Anchiceratopsa bila je oko 6m, visina 2,5m, a težina oko 2 tone. Na glavi je imao tri roga koji su služili za odbranu. Dva roga iznad očiju bila su zakrivljena na gore i duža od roga koji je polazio sa njuške. Gornja i donja vilica završavale su kljunom koji je bio nalik na kljun papagaja. Sa vrata je polazio vratni nabor koji je bio pravougaonog  oblika sa malim ovalnim otvorima. Vrat ove životinje se dalje nastavljao u njegov zdepasti trup koji se završavao nevelikim repom ovog dinosaurusa. Anchiceratops se kretao na dva para svojih velikih i masovnih nogu koja su se u visini njegovih stopala završavala sa po pet prstiju na čijim vrhovima su se nalazile male kandže.

Autor: admin

Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Anchiceratops001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Anchicerato<img src=ps002.gif" />Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Anchiceratops004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Anchiceratops005.jpgPOVEZANI POSTOVI