ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Amargasaurus - dinosaurusi slike

Amargasaurus - Slike dinosaurusa.

Amargasaurus je dobio ime po Amargasu, arheološkom lokalitetu gde su pronađeni fosilni ostaci ove praistorijske životinje. U doslovnom prevodu ime Amargasaurus se prevodi kao gušter iz Amargasa.

Amargasaurus je dinosaurus živeo pre 130 miliona godina u onom istorijskom periodu razvoja plantete Zemlje koji  se naziva periodom rane Krede. Ovaj biljojed je bio dug oko 10 m i težak približno 5000 kg. Imao je 2 reda bodlji po  kičmi duž vrata, tela i repa.

Amargasaurus bio četvoronožac, hodao je  na četiri noge, imao  malu glavu, dug vrat i veoma dugačak rep. Amargasaurus je bio biljojed. Fosili pronađeni u Argentini.
 

Autor: admin

Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Amargasaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Amargasaurus002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Amargasaurus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Amargasaurus004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Amargasaurus005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Amargasaurus006.jpgPOVEZANI POSTOVI