ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dinosaurusi slike - Allosaurus

Allosaurus dinosaurus

Allosaurus dinosaurus je dobio ime od starogčke složenice imena koja se prevodi kao "gušter koji je različit od drugih".

Allosaurus je dinosaurus koji je živeo u istorijskom razdoblju geološkog razvoja planete Zemlje, u kasnoj Juri pre oko 154 miliona godina. Naseljavao je zapadni deo Severne Amerike, južnu Evropu, zapadnu Afriku i Australiju. Njegova arheološka nalazišta su pronađena u Sjedinjenim Američkim Državama, Portugaliji, Tanzaniji i Australiji. Pronađeno je više vrsta ovog roda dinosaurusa.

Alosaurus je bio velike i široke lobanje i jakih čeljusti koja su bila nauružana sa 14 ili 17 velikih i oštrih zubi. Njegov kratak vrat se produžavao u nezgrapan i težak trup ove praistorijske životinje koji se završavao njegovim neobično dugim repom. Ova neman se kretala sa svoje dve zadnje noge, dok su mu prednje dve noge bile manje i uže i možda prilagođene približavanju svojim velikim čeljustima plen životinjskog porekla kojim se ovaj predator titanskih razmera hranio. Stopala njegovih prednjih i zadnjih nogu imala su po tri prsta na čijim vrhovima su se nalazile tri velike i ubojite kandže. Sobzirom na svoju veličinu i težinu, ovaj dinosaurus se kretao sporo i tromo. Bio je mesožder. 

Dinosaurusi slike!

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Allosaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Allosaurus002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Allosaurus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Allosaurus005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Allosaurus006.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Allosaurus007.jpg