ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Albertosaurus - dinosauri slike

Dinosaurusi - Albertosaurus!
 
Albertosaurus je dobio ime po Alberti, imenu zapadne kanadske provincije gde su pronađeni fosilni ostaci ove praistorijske životinje. Albertosaurus se prevodi kao "gušter iz Alberte".
 
Albertosaurus je živeo u doba krede, pre oko 76-74 miliona godina, krajem mezozoika, u doba kada su planetom vlaadli veliki gmizavaci. Fosilni ostaci ove životinje pronadjeni u Kanadi i zapadnoj Americi.
Albertosaurus je bio oko 9 m dužine oko 3,4 m visine do struka, i do 3 tona težine.
 
Donja vilica Albertosaurus imala je od 14 do 16 zuba, gornja vilica je imala 17-19 zuba. Albertosaurus je hodao na dve noge, imao je dva prsta na gornjim kratkim ekstremitetima. Svojim dugim repom obezbedjivao je balans i brzo se kretao. Bio je mesozder.

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Albertosaurus001.jpgDinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Albertosaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Albertosaurus003.gifDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Albertosaurus004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Albertosaurus005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Albertosaurus006.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Albertosaurus007.jpg