ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Australovenator - Southern dinosaur

Australovenator, sto u prevodu znaci "Lovac sa juga", je vrsta dinosaurusa megaraptoran-a, theropod-a, naseljavao je Australijski kontinent pre 95 miliona godina.
Kosti ovog fosila nadjene su u drevnom Billabongu, blizu Wintona u Queenslendu. Naucnici su ga prozvali "Banjo" po poznatom australijanskom pesniku Banjo Pattersonu. Patterson je napisao pesmu Waltzing Matilda nakon sto je posetio Winton 1885.god.
Ovaj dinosaurus je otkriven 2009.god sa jos nekoliko njih kao sto su sauropodi Diamantinasaurus i  Wintonotitan. Ovo je najkompletniji skeleton theropoda ikada nadjen u Australiji.
Banjo je srednje velicine, brz, sa tri velike ostre kandze na svakom ekstremitetu. Visok je oko 2 metara, a naucnik Scott Hocknull uporedio je Australovenator-a sa gepardom.
Pogledajte slike kako je izgledao ovaj australijski lovac.

Autor: admin

Australovenator,_dinosaurs,_Cretaceous,_carnivores-061.jpgAustralovenator,_dinosaurs,_Cretaceous,_carnivores-041.jpgAustralovenator,_dinosaurs,_Cretaceous,_carnivores-051.jpgAustralovenator,_dinosaurs,_Cretaceous,_carnivores-021.jpgAustralovenator,_dinosaurs,_Cretaceous,_carnivores-031.gif


Tagovi: