ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

muzeji

Park Dinosaurusa u Changzhou, Kina

Ovaj park sa Dinosaurusima takodje zvan i Kineska zemlja Dinosaurusa je tematski park koji se nalazi u gradu Changzhou,Jiangsu. Otvoren je u septembru 2000.god i pokriva vise od 0,27 km2. Veliki ljubitelji dinosaurusa ovaj park nazivaju i "Istocni Jurrassic park". Muzej sadrzi gotovo kompletan skeleton fosila vaznog roda dinosaurusa Sinosauropteryx, kao i krupnog fosila kao sto je Brachiosaurus i Hadrosaurus.

Osnovna uloga ovog parka je stvaranje skladne ekoloske okoline. U parku postoje 70 razlicitih vrsta drveca i preko 4000 razlicitih vrsta biljaka.
Simbolicna zgrada u parku jeste Muzej koji smo vec spomenuli. Muzej se nalazi na 20.000 m2 i sadrzi vise od 10 velikih holova. Svake godine u ovom parku se odrzava Medjunarodni Festival Fenjera. Za vreme ovog dogadjaja upale se mnogi vatrometi i mnostvo prelepih fenjera. Mnoge turisticke agencije u Kini preporucuju ovaj park kao najzabavniji vid nauke i obrazovanja.

Autor: admin

park dinoasaurusa, kina, parkovi sa dinosaurusima Dino_park,_dinosaur_parks,_park_with_dinosaurs,_China,_Changzhou-041.jpgDino_park,_dinosaur_parks,_park_with_dinosaurs,_China,_Changzhou-021.jpgDino_park,_dinosaur_parks,_park_with_dinosaurs,_China,_Changzhou-011.jpgDino_park,_dinosaur_parks,_park_with_dinosaurs,_China,_Changzhou-031.jpg