ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

igračke

Spinosaurus - Dinosaurusi igračke

Najlepse plišane igračke Dinosaurusa - Spinosaurus!

Spinosaurus je dobio ime po grčkoj složenici reči koja se prevodi kao "gušter bodljikavih kresti", usled svoji ih dugih izrašataja na leđima koja su bila slična nazubljenoj kresti.

Spinosaurus je dinosaurus koji je živeo pre 106 do 94 miliona godina u današnjoj severnoj Africi u istorijskom periodu razvoja planete Zemlje koji se naziva dobom Krede. On je bio najveći od  svih dinoaurusa mesoždera. Bio je dug između 12.6 i 18 metara i bio težak između 7 i 20.9 tona. Lobanja ove praistorijskog čudovišta bila je uska i duga kao kod današnjih krokodila. Vrat ovog čudovišta bio je kratak, njen trup  titanskih razmera koji se završavao sa dve para nogu snažnih nogu na čijim stopalima su se nalazila četiri prsta sa kraktim kandžama.

Telo ove životinje završavalo se velikim perom. Prepoznative odlike ovog dinosaurusa su bile leđne bodlje koje su mu se nalazile u predelu kičme koje bile su najmanje duge 1.70 m. One su bile prekrivene kožom ove nemani. Spinosaurus je veovatno hodao na dve ali i na četiri noge. Bio je mesojed kada je jeo najčešće ribu kada je živeo u vodi kao i današnji krokodili. Fosilni ostaci ove životinje pronađeni su Severnoj Africi (u Egiptu i Maroku). Slike dinosaurusa!

Autor: admin

dinosaur-toys-spinosaurus-dinosaurs-1.jpgdinosaur-toys-dinosaurs-2-spinosaurus-.jpg