ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Camarasaurus - slike dinosaurusa

Slike dinosaurusa - Camarasaurus dinosaurus!

Camarasaurus u prevodu sa staro-grčkog znači : "(više) pršljeni gušter".  Njegovo ime vezuje se za četvoronožnog dinosaurusa biljojeda koji je bio titanskih razmera. Camarasaurus je bio ogroman dinosaurus. Bio je dug između 15 i 23 m, kada je težio čak 47 tona.

Ovaj dinosaurus je imao malu glavu i male čeljusti oštrih zubi u obliku dleta koja su bila duga i do 19 cm i svojom funkcijom su bila prilagođena njegovoj biljojednoj ishrani. Međutim, ono što ga je izdvajalo od svih ostalih dinosaurusa je bio njegov izrazito dug i uzak vrat koji je mogao dostizati dužinu i do 13m. Vrat mu je prelazio u glomazni trup koji se završavao dugim repom ovog titanskog čudovišta. Ova praistorijska životinja kretala se na sve četiri svoje noge koje su se odlikovale svojom gorostasnom masivnošću. Na kraju njihoviih petoprstnih stopala nalazile su se oštre kandže. 

Njegovi fosilni ostaci su pronađeni u Severnoj Americi, potiču iz istorijskog razdoblja razvoja naše planete koji se vezuju za doba kasne Jure, pre 155 i 145 miliona godina. Najlepše slike dinosaurusa - dinosaurus Camarasaurus!

Autor: admin

dinosaur_dinoaurs_long_neck_dinour_pictures_Camarasaurus.jpg