ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Leptoceratops - dinosaurus malog lica

Dinosaurus Leptoceratops!

Ime dinosaurusa Leptoceratops u prevodu sa starogrškog ima značenje "(dinosaurus) malog lica".  Živeo je u istorijskom periodu geološkog razvoja naše planete, u razdoblju kasne krede, u vremenu pre oko 66 miliona godina. Fosilni ostaci ove životinje pronađeni su na prostorima Severne Amerike. Bio je dug 2 m, visok 2,5m i bio težak između 68 ili čak 200 kg. Po načinu ishrane je bio biljojed.

Leptoceratops je bio nalik na današnje iguane. Imao je veliku lobanjunu i velike kljunaste čeljusti sa nekom vrstom nabora ili izrašataja na temenu glave. Njegov kratak i uzak vrat je prelazio u zdepasto telo ove životinje koje se završavalo debelim i nevelikim repom na kome su se nalazili izraštaji slični nazubljenoj kresti.  Ova paristorijska životinja se kretala sa dva para svojih nogu, između kojih su joj prve dve bile kraće od zadnje dve noge. Na vrhovima pet prstiju nalazile su se male kandže.  
 

Autor: admin

Leptoceratops,_dinosaurs,_Cretaceous_Period,_herbivores-041.jpgLeptoceratops,_dinosaurs,_Cretaceous_Period,_herbivores-031.jpgLeptoceratops,_dinosaurs,_Cretaceous_Period,_herbivores-021.jpgLeptoceratops,_dinosaurs,_Cretaceous_Period,_herbivores-011.jpgbesti_dinosaur_images-pictures-Leptoceratops.jpg

RAZNO