ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

slike dinosaurusa

Rajasaurus - dinosaurusi slike

Slike dinosaura i dinosaurusa Rajasaurus!
 
Ime Rajasaurus na strogrčkojeziku ima značenjei "kraljevski guster". Živeo tokom istorijskog razvoja naše planete, tokom kasnog perioda Krede između 70 i 65 miliona godina. Rajasaurus je bio mesožder. Rajasaurus je bio dugačk 9 metara, visok oko 2,5m i težak oko 3 tone. Fosili ostaci ove praistorijske životinje su pronađeni u Indiji.
 
Rajasaurus je imao malu dužinu lobanje, svega 60 cm, kada je posedovao male čeljusti u kojima se nalazio neveliki broj zuba. Mali i kratak vrat Rajasaurusa je prelazio u njegov zdepast koji se završavao
neobično dugim repom ove praistorijske nemani. Ovo čudovište se kretalo uspravno na dve svoje zadnje noge koje su se u njegovim stopalima završavala trima prstima na čijim vrhovima su se nalazila po tri velike kandže.
 
Međutim, za razliku od zadnjeg para svojih nogu pomoću kojih se Rajasaurus kretao, njegovi prednji nožni udovi su bili neveliki i skoro sasvim zakržljali. Na vrhovima njegovih prednjih tropstiju su se nalazile tri omanje kandže. Na osnovu analize fosilnih ostataka ovog praistorijskog titana, njegovi zadnji nožni ekstremiteti su bili daleko krupniji i masivniji od njegovih prednjeg paar nogu što mi je omogućavalo da brzo trči u potrazi za svojim plenom. 

Autor: admin

dinosaur_images-Rajasaurus.jpgPOVEZANI POSTOVI