ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

slike dinosaurusa

Pleurocoelus - dinosaurusi slike

Dinosaurus Pleurocoelus!
 
Pleurocoelus je dobio ime po starogrčkoj složenici reči koja se prevode kao "gušter šuljih kostiju", usled šupljih kostiju skeleta ove praistorijske životinje.
 
Pleurocoelus dinosaurus je živeo u istorijskom razdoblju geološkog razvoja Zemlje, tokom doba srednje krede, pre 110 miliona godina. Bio je strog vegetarijanac, visok oko 9 metara, i dužinom do 15m do 18 m.
 
Paleontolozi nam govore da, uprkos svojoj veličini, bio je izrazito blage naravi. Fosilni ostaci ove praistorijske životinje su pronađene u Severnoj Americi, širom Sjedinjenih Američkih Država.
 
Pleurocoelus je bio velika životinja. Imao je malu glavu sličnu izgledu kornjače, male čeljusti i zube koje su mu bile prilagođene njegovoj biljojednoj ishrani. Na temenu glave i duž prvih pršljenova vrata Pleurocoelusa nalazili su se izraštaji koji su bili slični nazubljenoj kresti. Lobanja mu se nastavljala u vrlo dug vrat koji mu se nastavljao u glomazan trup ove praistorijske nemani koji se završavao njegovim dugim repom. Ovo gorostasno čudovište se kretalo sa dva para svojih titanskih nogu identične dužinine i širine. Na stopalima ovog dinosaurusa nalazila su se po tri prsta u čijim produžecima su nastavljale po tri velike kandže.
 

Autor: admin

dinosaur_pictures-best_pictures-Pleurocoelus.jpgPOVEZANI POSTOVI