ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Styracosaurus - dinosaurusi slike

Styracosaurus dinosaurus slike!

Styracosaurus je dobio svoje ime od starogrčje složnice koja se prevodi kao "rogati gušter" usled svojih dugih i kračih rogova koje je imao na krajevima svoje lobanje. Živeo je u istorijskom periodu geološkog razvoja planete Zemlje, u dobu pozne Krede pre oko 75 miliona godina. Bio je biljojed. Nastanjivao je šumovite predele Severne Amerike gde su i pronađeni fosilni ostaci ovog džinovskog guštra.

Styracosaurus je bio dug 5,5 m i bio težak oko 2,7 tona. Glava i vrat ove nemani su bili ogromnih dimenzija na čijim krajevima su se sa obe strane njegove lobanje nalazilo par od po četiri šiljate bodlje različitih oblika i veličina. Sa druge strane, u vrhu njuške Styracosaurusa nalazio veliki povijeni rog i ličio je na nosoroga. Vrh njegove glave se završavao u obliku velikog kljuna. Neveliki vrat ove nemani prelazio je u njegov veliki nezgrapni oklopni trup koji se završavao nešto kraćim repom ove praistorijske životinje. Styracosaurus se kretao sa dva para svojih nogu koja su se u stopalima završavala sa tri prsta na kojima su se nalazile tri manje kandže.

Autor: admin

Styracosaurus-slike_dinosaurus-dinosur-toys-pics03.jpgStyracosaurus-slike_dinosaurus-dinosur-toys-pics05.jpgStyracosaurus-slike_dinosaurus-dinosur-toys-pics04.jpgdinosaurs--Styracosaurus.jpgStyracosaurus-slike_dinosaurus-dinosur-toys-pics01.jpgStyracosaurus-slike_dinosaurus-dinosur-toys-pics02.jpg