ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Brachiosaurs - dugovrati dinosaurus!

Brachiosaurs - dugovrati dinosaurus!

Brachiosaurs je dobio ime po složenici grčke reči koje se prevode kao "dugovrati gušter". živeo je u istorijskom razdoblju razvoja naše planete koji zauzima period kasne jure, od pre oko 150 i 130 miliona godina.

Brahiosaur je dinosaur koji je imao građu žirafe, rupičastu lubanju i 8 kandži. Ime gušter-ruka dobio je jer su mu prednji udovi bili duži nego zadnji. Brahiosaur je bio visok 25 metara. Međutim, postoje dokazi da je bio viši od navedena broja. Težio je 25 do 40 tona. Bio je dvonožni biljojed maloga mozga.

Svojom ukupnom građom podesća na današnju žirafu. Imalo je mali obim glave i male čeljusti, dug vrat do 13m visine koje se produžavalo u ogroman trup koje se završavalo velikim repom. Brachiosaurs se spro kretao svojim dugim prednjim i zadnjim udovima na čijim stopalima su mu se nalazile četiri velike kandže. U čeljustima ove životinje, nalazile su se veliki i oštri zubi koji su bili prilagođeni njegovom biljojednom sistemu ishrane.

Fosilni ostaci ove životinje pronađeni su u Severnoj Americi u velikom kanjonu reke Kolorado.

 

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Brachiosaurs004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Brachiosaurs001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Brachiosaurs005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Brachiosaurs006.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Brachiosaurs008.jpg