ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Tyrannosaurus - slike dinosaura

Tyranosaurus rex - najveći predator među dinosaurusima.

Tyranosaurus rex je dobio ime po grčkoj i latinskoj složenoci imena koja se prevodi kao "gušter - kralj tiranin"

Tyranosaurus je bio dinosaurus mesožder. Ovi dinosaurusi živeli na Zemlji pre 65 miliona godina u onom dobu istorije naše planete koji je nosio naziv rane Krede. Ovi praistorijski gušteri su bili dugi oko 12 m, a teški između 6.8 i 7.5 tona. Imali su male i nearzvijene prednje udove tela. Međutim, imali su veliki vrat i ogromnu glavu sa čeljustima u kojima su se nalazili veliki zubi. Oni su dostizali veličinu i do 25 cm.

Na stopalima svojih zadnjih udova nalazile su mu se ubojite kandže kojima se ovaj dinosaurus služio u borbi sa drugim dinosaurusima mesožderima. Imao je odličan vid i vrlo razvijeno čulo mirisa kada su mogli da sa velikom preciznošću da lociraju svoj plen. Bili su uz sve to i spretni u hodanju ili čak trčanju kada su mogli pređu 35/h. Fosilni ostaci ove životinje pronađeni su u Severnoj Amerci.

Autor: admin

dinosaurusi,tyrannosaurus,trex,kreda,mesožderi Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Tyrannosaurus-rex009.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Tyrannosaurus_rex001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Tyrannosaurus_rex003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Tyrannosaurus_rex005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Tyrannosaurus_rex006.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Tyrannosaurus_rex007.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Tyrannosaurus_rex008.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Tyrannosaurus_rex010.jpgPOVEZANI POSTOVI