ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Zemlja

Trias - Period kad su se pojavili dinosaurusi

Trijas - Period slike i fotografije!

Trijas je prvo i najkraće razdoblje ere dinosaura (mezozoika). Počinje pre 251 miliona godina, a završava pre 199 miliona godina. U moru se među ribama, koralima i školjkašima razvijaju morski gmazovi. Drveće nadleću divovski leteći dinosaurusi. Klima je topla i suva. Najveći deo Zemlje jebio  nalik velikoj pustinji bez vegetacije. Na procentualno manjim delovima Zemlje, bilo je i ne mali broj reka i močvara, zahvaljujući čijoj vlažnosti su bujale šume. To je postalo raj za krokodile i guštere. Pojavljuju se prvi dinosauri-biljojedi.

Na kraju Trijasa dogodilo se manje izumiranje biljnih i životinjskih vrsta. Procjenjuje se da je oko 20% svih živih vrsta izumrlo u tom razdoblju.

 

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Triassic-Scene005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Triassic_Scene001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Triassic_Scene002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Triassic_Scene003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Triassic_Scene004.jpgPOVEZANI POSTOVI