ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

SPREMNO ZA OBJAVU! Tarbosaurus

Tarbosaurus dinosaurus

Tarbosaurus dinosaurus je dobio ime po starogrčkoj složenici imena koja se prevodi kao "zastaršujući gušter", usled gigantskog izgleda ovog praistorijskog monstruma. Živeo je u istorijskom razdoblju geološkog razvoja naše planete, u periodu kasne Krede, pre oko 70 do 65 miliona godina. Bio je dugačak 12m, a težak 5 tona. Bio je biljojed. Nastanjivao je područija današnje centralne Azije. Njegovi fosilni ostaci su bili pronađeni u pustinji Gobi u Mongoliji.

Ovaj titanski gušter titanskog izgleda imao je malu lobanju i velike čeljusti nauružane velikim brojem zubi. Njegov nešto kraći vrat je prelazio u nezgrapno telo ove praistorijske životinje koje se završavalo dugačkim repom ove nenani. Ova zver imala dva para nogu. Međutim, tarabosaurus se kretao na svoje dve zadnje noge koje su bile titnskog izgleda. One su se u predelu stopala ove životinje završavale sa po tri prsta koja su nastavljale u po tri velike kandže. Međutim, prednje noge ovog velikog guštera bile su daleko manjeg obima od njegovih zadnjih nogu. One su mu bile slične rukama koje su se završavale sa po tri prsta i tri kandže.     

Autor: admin

Tarbosaurus,dinosaurs,pictures_of_dinosaurs,Cretaceous,carnivores-01.jpgTarbosaurus,dinosaurs,pictures_of_dinosaurs,Cretaceous,carnivores-05.jpgTarbosaurus,dinosaurs,pictures_of_dinosaurs,Cretaceous,carnivores-06.jpgTarbosaurus,dinosaurs,pictures_of_dinosaurs,Cretaceous,carnivores-04.jpgTarbosaurus,dinosaurs,pictures_of_dinosaurs,Cretaceous,carnivores-03.gifTarbosaurus,dinosaurs,pictures_of_dinosaurs,Cretaceous,carnivores-00.jpgTarbosaurus,dinosaurs,pictures_of_dinosaurs,Cretaceous,carnivores-02.jpg