ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Seismosaurus - dinosaurusi slike

Dinosaurus Seismosaurus - Najduži dinosaurus na svetu!

Seismosaurus je dobio ime od grčke složenice imena koja se prevodi kao "Gušter od koga se trese zemlja", usled veličine ovog dinaosaurusa pod čijim nogama se tresla zemlja kada se kretao.

Seismosaurus bio je ogroman dinosaurus biljojed, od čak 33 m dužine i bio težak između 50 i 75 tona! Ubraja se u najduže dinosauruse na svetu koji je živeo pre oko 156 miliona ili 145 miliona godina, tokom istorijskog perioda razvoja Zemlje koji se naziva dobom kasne Jure. Bio je ogromnih dimenzija. Imao je dugačak vrat, veliki rep kao bič, a želudac mu je mogao da vari čak i samo kamenje.

Svojim dugačkim repom koji bi zamahnuo, usmrtio bi svakog grabljivca koji bi ga napao. Ovi dinosaurusi su živeli u krdima. Fosili ovog najvećeg dinosaurusa na svetu pronađeni su u američkoj saveznoj državi Novom Meksiku, u Sjedinjenim Američkim Državama.
 

Autor: admin

dinosaurusi,seismosaurus,jura,biljojedi,surapod,dugovrati Seismosaurus,_sauropods,_Jurasic,_largest_dinosaur,_images_of_dinosaurs,__plant_eaters00-1.jpgSeismosaurus,_sauropods,_Jurasic,_largest_dinosaur,_images_of_dinosaurs,__plant_eaters03-1.jpgSeismosaurus,_sauropods,_Jurasic,_largest_dinosaur,_images_of_dinosaurs,__plant_eaters06-1.jpgSeismosaurus,_sauropods,_Jurasic,_largest_dinosaur,_images_of_dinosaurs,__plant_eaters04-1.jpgSeismosaurus,_sauropods,_Jurasic,_largest_dinosaur,_images_of_dinosaurs,__plant_eaters05-1.jpgSeismosaurus,_sauropods,_Jurasic,_largest_dinosaur,_images_of_dinosaurs,__plant_eaters02-1.jpg