ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

vodeni gmizavci

Sarcosuchus - vodeni gmizavci

Sarcosuchus - vodeni gmizavci slike!

Sarcosuchus je dobio ime po grčkoj složenici reči koja se seprevodi kao "telo krokodila".

Sarcosuchus je drevni krokodil. Ovaj gigant mesojed je bio oko 11-12 m dug, a težak do 10 tona. Njegovo telo je bilo prekriveno koštanim oklopom. Imao je preko 100 zuba u svojim čeljustima vilice. Svojim ukupnim izgledom nas podseća na današnjeg krokodila. Imao je dugu i uku lobanju sa velikum vilicama, mali vrat koji se prelazio u dugi trup koji se završavao dugačkim repom. 

Sarcosuchus se kretao sa dva para nogu koja su mu se nalazila sa prednjeg i zadneg dela tela. Na svakom stopalu svojih nogu, ova životinja je imala četiri prsta na čijim vrhovima su mu se nalazilile oštre kandže. Telo mu je bilo prekriveno debelom nepromočivom kožom.
Sarcosuchus je živeo tokom perioda krede, pre oko 110 miliona godina u istorijskom periodu razvoja planete Zemlje koji naziva pozna Kreda. Fosili su pronađeni u pustinji Tenere, u severnoagričkoj državi Niger i u basenu Bahia, u istoimenoj državi u Brazilu, u južnoj Americi.
 

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Sarcosuchus002.jpgDinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Sarcosuchus006.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Sarcosuchus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Sarcosuchus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Sarcosuchus004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Sarcosuchus005.jpgPOVEZANI POSTOVI