ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

vodeni gmizavci

Plesiosaurus - vodeni gmizavci

Plesiosauru zapravo nije dinosaurus, on je veliki vodeni reptil. Iz tog razloga, njegovo ime u prevodu sa grčkog znači "veliki gušter".

Plesiosaurians je jedan od najvećih morskih predatora dužine i do 15m, a težio i do oko 15 tona. Imao je malu lobanju, dug vrat, široko telo, dva para peraja umesto nogu koja su mu služila pri plivanju i dug rep.

Fosilni ostaci ove praistorijske životinje pronadjeni su u Engleskoj, Nemačkoj, Japanu, Australiji i SAD, Kanadi i Meksiku. Živeli su u onom istorijskom razdolju naše planete koji se smešta u vremenske periode od početka jure do kraja perioda krede, pre oko 65 miliona godina. Hranili su se ribama, lignjama, mekušcima i drugim morskim stvorenjima.

Autor: admin

Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Plesiosaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Plesiosaurus002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Plesiosaurus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Plesiosaurus004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Plesiosaurus005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Plesiosaurus006.jpgPOVEZANI POSTOVI