ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dinosaurusi - Patagosaurus

Patagosaurus dinosaurus

Patagosaurus je dobio ime po latinskoj složenici naziva koji se može prevesti kao "patagonijske gušter", po mestu pronalaska ove praistorijske životinje u Pataogoniji, velikoj geografskoj oblasti na krajnjem jugu južnoameričke države Argentine.

Patagosaurus je veliki herbivorni (koji se hrani biljkama) dinosaurus koji je živeo u istorijskom razdoblju geološkog razvoja planete Zemlje, sredinom perioda doba Jure, pre oko 160 miliona godina.

Dužina ovog dinosaurusa bila je oko 18m, visina 5m i težina 15 tona. Imao je malu glavu, nalik glavi Velike morske kornjače sa krupnim  zubima u svojim čeljustima prilagođene žvakanju biljaka. Njegov mala glava se nastavljala u dug vrat Patagosaurusa koji se nastavljao u njegovo zdepasto telo koje se završavalo  neobično dugim repom ove velike praistorijske životinje. Patagosaurus se kretao četvoronožno svojim velikim i dugim nogama na čijim stopalima su mu se nalazila po četiri prsta koja su se završavala sa istim brojem kandži ovog praistorijskog titana. Zbog velike težine tela, ova neman goorostasnih razmera kretao se sporo i tromo.

Najlepse slike dinosaurusa! Dinosaurus biljojed!

Autor: admin