ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Najveci dinosaurusi - Paralititan

Dinosaurus Paralititan

Dinosaurus Paralititan je dobio naziv po starogrčkoj složenici koja se prevodi kao "morski titan" usled primorskih staništa ovog praistorijske životinje.

Paralititan je bio jedan od najvećih dinosaurusa koji je živeo u istorijskom razdoblju geološkog razvoja Zemlje, u doba srednje Krede, pre oko 100 miliona godina. Naseljavao je teritoriju Egipta u Severnoj Africi.

Dužina tela ovog dinosaurusa bila je oko 27m, visina 9m, a težina oko 50 tona. Imao je sitnu glavu, veoma dug vrat i rep. Telo mu je bilo glomazno. Prenji udovi bili su nešto kraći od zadnjih. Kretao se četvoronožno i veoma sporo.

Bio je biljojed, da bi održao masu svog tela morao je da uzima ogromne količine hrane. Jedina pronađena vrsta ovog roda dinosaurusa je Paralitaitan stromeri.

Autor: admin

Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Paralititan001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Paralititan002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Paralititan003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Paralititan005.jpg

RAZNO