ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dinosaurus - Oviraptor

Oviraptor dinosaurus

Oviraptor dinosaurus je dobio svoje ime od latinske složenice koja se može prevesti kao "kradljivac jaja".

Oviraptor je dinosaurus koji je živeo u istorijskom razdoblju geološkog razvoja planete Zemlje, u periodu kasne Krede, pre oko 80 miliona godina. Naseljavao je teritoriju Mongolije u današnjoj Aziji.             

Dužina tela ovog dinosaurusa bila je oko 2,5m, a visina 1m, a težina oko 30kg. Imao je sitnu glavu koja se završavala bezubim kljunom. Na vrhu glave nalazila se kresta koja je verovatno imala ulogu u privlačenju jedinki tokom sezone paranja. Vrat mu je bio dug i fleksibilan. Prednji udovi bili su kraći od zadnjih . Udovi su se završavali sa po tri prsta koji su nosili duge i zakrivljene kandže. Kretao se uspravno na zadnje dve noge.                                          

Oviraptor je bio dinosaurus svaštojed, hranio se mesom, insektima, jajima i biljkama. Jedina pronađena vrsta ovog roda dinosaurusa je Oviraptor philoceratops.

Najbolje slike dinosaurusa! Dinosaurus!

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Oviraptor003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Oviraptor001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Oviraptor002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Oviraptor004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Oviraptor005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Oviraptor006.jpg