ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Microraptor - leteći dinosaurusi gmizavci i reptili

Microraptor - leteći reptili slike!

Microraptor je dobio ime od grčke složnice reči koja se prevodi kao "mali lopov", usled predatorskog nagona ove male preistorijske životinje da provaljuje u gnezda ili jazbine svoje lovine kada se hranio jajima ili mladuncima svojih žrtava.

Microraptor je živeo oko 120 miliona godina u periodu istorijskog razvoja nastanka naše planete koji se naziva periodom rane Krede. Microraptor je mogao biti dužine do 1m i  težinom od 1 kilograma. Microraptor spada u najmanje dinosauruse koji su ikada postojali. Microraptor je imao četiri krila, po jedan par na prednjim i na zadnjim udovima, bio je brz letač ali trapav hodač.

Bili su prvi dinosaurusi čije je telo bilo prekriveno gustim perijem čime su sebe svrstali u direktne pretke današnjih ptica. Hranili su se poput današnjih orlova, manjim jedinkama svoje vrste. Fosili pronadjeni u Liaoningu Kini.
 

Autor: admin

microraptor,kreda,leteci gmizavci,leteci reptili,kreda,dinosaurusi Microraptor,_flying_reptiles,_Cretaceous_Period,_birds,_carnivores,_feathered_dinosaurs_-021.jpgMicroraptor,_flying_reptiles,_Cretaceous_Period,_birds,_carnivores,_feathered_dinosaurs_-011.jpgMicroraptor,_flying_reptiles,_Cretaceous_Period,_birds,_carnivores,_feathered_dinosaurs_-041.gifMicroraptor,_flying_reptiles,_Cretaceous_Period,_birds,_carnivores,_feathered_dinosaurs_-051.jpgMicroraptor,_flying_reptiles,_Cretaceous_Period,_birds,_carnivores,_feathered_dinosaurs_-031.jpg