ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Lambeosaurus - dinosaurus

Dinosaurusi slike - Lambeosaurus!

Lambeosaurus je dobio ime po slavnog kanadskog paleolotologa Lawrenca Lambea.

Lambeosaurus je dinosaurus koji je živeo u istorijskom periodu razvoja planete Zemlje, u dobu pozne Krede, pre 75 miliona godina u Severnoj Americi. Ovaj dinosaurus je specifičan po svojoj kresti na vrhu lobanje koja nas podseća na oblik ratne sekire. Bio je biljojed.

Bio je dugačak između 9 i 15 m, dosizao visinu do 2m, i bio težak oko 5 tona.

Ova praistorijska životinja je imala malu lobanju, male čeljusti, kratak vrat koji se produžavao u ogoman trup koji je završavao velikim njenim repom. Ova ogromna životinja sporo i tromo se kretala sa dva par svojih nogu na čijim stopalima joj se nlazilo pet prstiju nauružanih malim kandžama. U predelu prednjih, znato tanjih nogu ove praistorijske životinje, njen prvi prst joj je bio izdvojen od ostalih prstiju "šake" čime je ovaj dinosaurus bio osposobljen da hvata, prihvata ili čupa predmete iz svoje neposredne blizine.

Fosilni osatci Lambeosaurusa pronađeni su u Severnoj Americi. 

Dinosaurusi slike - Lambeosaurus!

Autor: admin

Lambeosaurus,dinosaurs,duckbill_dinosaurs,Cretaceous,plant-eaters-053.jpgLambeosaurus,dinosaurs,duckbill_dinosaurs,Cretaceous,plant-eaters-063.jpgLambeosaurus,dinosaurs,duckbill_dinosaurs,Cretaceous,plant-eaters-043.jpgLambeosaurus,dinosaurs,duckbill_dinosaurs,Cretaceous,plant-eaters-023.jpgLambeosaurus,dinosaurs,duckbill_dinosaurs,Cretaceous,plant-eaters-013.jpgLambeosaurus,dinosaurs,duckbill_dinosaurs,Cretaceous,plant-eaters-033.jpgPOVEZANI POSTOVI