ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dinosaurus - Lesothosaurus

Lesothosaurus dinosaurus

Lesothosaurus dinosaurus je dobio ime po mestu prvog nalaska fosilnih ostataka ove praistorijske životinje, koje su pronađene u južnoafričkoj državi Lesotu.

DINOSAURUS - Lesothosaurus je dinosaurus koji je živeo u istorijskom razdoblju geološkog razvoja planete Zemlje, u kasnom trijasu pre oko 208 miliona. Naseljavao je teritorije južne Afrike. Ovaj dinosaurus je bio biljojed.

Lesotosaurus je bio mali dinosaurus, koji je po obimu i veličini od svega 1m je pre ličio na današnjeg psa nego li nekog dinosaurusa. Po svom ukupnom izgledu, Lesotosaurus je ličio je na malog krokodila ili aligatora. 

Imao je malu glavu i male čeljusti, kratak vrat, malo uzano telo i svoj neobično dug rep. Ova mala životinjica se kretala zadnjim parom svojih vitkih nogu na čijim krajevima stopla su mu se nalazile tri male kandže. Sa druge strane, prednji par njegovih udova su bile daleko tanje i manje po svom obimu i veličini od njegovih zadnjih nogu. Ona su se završavala u svojevrsnom obliku šaka na kojima su se nalazilo po pet pari malih prstiju na čijim vrhovima je bilo po pet malih i oštrih kandži ove male praistorijske nemani. Njima se ova mala zver mogla koristiti u dohvartanju lišća ili granja prizemnih biljaka svojim ustima kojima se ova životinjica hranila. 

Najbolje slike dinosaurusa! Dinosaurusi biljojedi!

Autor: admin

Lesothosaurus-dinosaurs-dinosaurusi-dinosavri10.jpgLesothosaurus-dinosaurs-dinosaurusi-dinosavri12.pngLesothosaurus-dinosaurs-dinosaurusi-dinosavri2.jpgLesothosaurus-dinosaurs-dinosaurusi-dinosavri4.jpgLesothosaurus-dinosaurs-dinosaurusi-dinosavri6.jpgLesothosaurus-dinosaurs-dinosaurusi-dinosavri8.jpg