ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dinosaurusi - Gorgosaurus

Gorgosaurus dinosaurus

Gorgosaurus dinosaurus je dobio ime iz strogrčke složenice imena koje se može prevesti kao "borbeni gušter".

Gorgosaurus je dinosaurus koji je živeo u istorijskom razdoblju geološkog razvoja planete Zemlje, u periodu kasne Krede pre oko 70 miliona godina. Naseljavao je teritoriju Severne Amerike kada su arheološka nalazišta fosilnih ostataka ove praistorijske životinje pronađena u Kanadi.

Dužina tela ovog dinosaurusa bila je oko 8,5m, visina 3m, a težina oko 2 tone. Imao je široku glavu sa velikim i oštrim zubima. Iznad očiju nalazili su mu se dva mala koštana roga. Prednji udovi bili su dosta kraći od zadnjih udova i završavali su se sa dva prsta koja su nosila kandže. Zadnje noge bile su veoma snažne i imale su četiri prsta. Gorgosaurus kretao se uspravno na zadnje dve noge.

Bio je mesožder, hranio se dinosaurusima biljojedima. Jedina pronađena vrsta ovog roda dinosaurusa je Gorgosaurus libratus.

Autor: admin

Dinosaurus---Dinosaur---Dinosaurio---Dinosaure---Gorgosaurus005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Gorgosaurus001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Gorgosaurus002.gifDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Gorgosaurus003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Gorgosaurus004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Gorgosaurus006.jpg