ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dilong - Carski zmaj - dinosaurusi slike

Dinosaurusi slike - Dilong - Carski zmaj!

Dilong s eu prevodu sa kineskog jezika prevodi kao "carski zmaj".

Dilong spada u red malenih  dinosaurusa. Živeo je u istorijskom razvoju planete zemlke, u periodu rane krede pre oko 130 miliona godina. Njegovi fosili ostaci su pronađeni u Kini.
Dilong je bio dionsaurus mesojed i pokriven jednostavnim perjem ili protoperjem, naucnici tvrde da je perja bilo manje što je životinja bila veća - mladunci su možda bili pokriveni paperjem i gubili ga tokom odrastanja, zato što su postajali veći i ono im više nije bilo potrebno za održavanje toplote.

Dilong dinosaurus je bio dugačak 2m, a težak 25 kg.  Fosilni ostaci ove životinje pronađeni osim i Kini i Mongoliji, i u Severnoj Americi, u Kanadi.
 

Autor: admin

Dinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Dilong001.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Dilong002.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Dilong003.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Dilong004.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Dilong005.jpgDinosaurus_-_Dinosaur_-_Dinosaurio_-_Dinosaure_-_Dilong006.jpgPOVEZANI POSTOVI