ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Dinosaurus Saichania je dobio svoj svoj kineski naziv koji se prevodi kao "lep (gušter)", po ljupkom i dražesnom izgledu ove praistorijske životinje čiji su fosilni ostaci pronađeni u južnoj Mongoliji.


detaljnije

Tenontosaurus dinosaurus je dobio ime od starogrčke složenice imena koja se prevodi kao "žilavi gušter", kada se na osnovu njegovih fosilnih ostataka procenilo da Tenontosaurus spada u red onih dinosaurusa koji je imao veliku sposobnost prilagođavanja.


detaljnije

Australovenator, sto u prevodu znaci "Lovac sa juga", je vrsta dinosaurusa megaraptoran-a, theropod-a, naseljavao je Australijski kontinent pre 95 miliona godina.


detaljnije
Tagovi:

U julu ove godine,  na severoistoku Kine, otkriven je izuzetno ocuvan, skoro kompletan fosil pernatog dinosaurusa. Za ovog mesozdera dugog 1,8 metara, istrazivaci navode da je bio izuzetno brz trkac, da mu je telo bilo prekriveno perjem, kao i da je imao i krila ali navode da verovatno nije mogao da leti.


detaljnije

Stegosaurus dinosaurus.

Stegosaurus je dobili svoje po starogrčkoi složenici imena koja se može prevesti kao "gušterov krov." usled titanskog izgleda ovog praistorijskog guštera!


detaljnije

Alosaurus je bio najkrupniji dinosaurus mesozder krajem jure, i živeo je pre 150 milona godina. Bio je dugačak izmedju 7 i 12 metara a težak oko 2-3 tone. Alosaurus je živeo je u šumama u EVROPI, AFRICI i u severnoj AMERICI.


detaljnije

Da se nauka stalno menja, i da stalno napreduje, pokazuje i primer novopronadjenog vodenog dinosaurusa Spinosaura. Za razliku od svih ostalih dinosaurusa koji su živeli na kopnu, Spinosaur je prvi pronadjeni dinosaurus koji je živeo u vodi!


detaljnije

Dreadnoughtus schrani je najveći dinosaurus koji je ikada živeo i hodao zemljom. Ali zapamtite, Dreadnoughtus schrani nije bio i najveća životinja na svetu, jer to mesto pripada danas živećem plavom kitu.


detaljnije

Carcharodontosaurus dinosaurus mesožder. Bio je težak od 8 tona i dužinom glave od 1,6 metara, ova životinja je mogla biti veća od tiranosaura. Procenjena maksimalna dužina iznosi 13,5 m. Dobio je ime po složenici starogrčke reči koja se prevodi kao "velika beli ajkula - gušter.


detaljnije
1 2
3
4 5 6