ZATVORI
1pxDODAJ DINOSAURUSA

Dinosaurusi

Australovenator, sto u prevodu znaci "Lovac sa juga", je vrsta dinosaurusa megaraptoran-a, theropod-a, naseljavao je Australijski kontinent pre 95 miliona godina.


detaljnije
Tagovi:

Ovaj zanimljiv park sa Dinosaurusima takodje zvan i Kineska zemlja Dinosaurusa je tematski park koji se nalazi u gradu Changzhou, Jiangsu.


detaljnije

U julu ove godine,  na severoistoku Kine, otkriven je izuzetno ocuvan, skoro kompletan fosil pernatog dinosaurusa. Za ovog mesozdera dugog 1,8 metara, istrazivaci navode da je bio izuzetno brz trkac, da mu je telo bilo prekriveno perjem, kao i da je imao i krila ali navode da verovatno nije mogao da leti.


detaljnije

Nyctosaurus je dobio ime od složenice strogrčkog imena koje se prevodi kao "noćni gušter". Ovaj leteći reptil koji nije bio dinosaurus, a živeo u periodu pozne Krede između 85 i 65 miliona godina, duž obala Severne i Južne Amerike.


detaljnije

Stegosaurus dinosaurus.

Stegosaurus je dobili svoje po starogrčkoi složenici imena koja se može prevesti kao "gušterov krov." usled titanskog izgleda ovog praistorijskog guštera!


detaljnije

Platecarpus je bio morski reptil koji je bio sličan današnjoj ajkuli.

živeo pre 85 miliona godina u okeanima i morima današnje Severne Amerike.


detaljnije

Alosaurus je bio najkrupniji dinosaurus mesozder krajem jure, i živeo je pre 150 milona godina. Bio je dugačak izmedju 7 i 12 metara a težak oko 2-3 tone. Alosaurus je živeo je u šumama u EVROPI, AFRICI i u severnoj AMERICI.


detaljnije

Da se nauka stalno menja, i da stalno napreduje, pokazuje i primer novopronadjenog vodenog dinosaurusa Spinosaura. Za razliku od svih ostalih dinosaurusa koji su živeli na kopnu, Spinosaur je prvi pronadjeni dinosaurus koji je živeo u vodi!


detaljnije

Dreadnoughtus schrani je najveći dinosaurus koji je ikada živeo i hodao zemljom. Ali zapamtite, Dreadnoughtus schrani nije bio i najveća životinja na svetu, jer to mesto pripada danas živećem plavom kitu.


detaljnije

Na veliku radost svih beogradskih mališamna i njihovih roditelja, kao i za sve velike zaljubljenike u dinosauruse, od ove jeseni na Kalemegdanu u Beogradu, biće organizovana stalana izložba posvećena dinosaurusima.


detaljnije
2 3 4
5
6 7 8